‘Problemen arbeidsmigratie hoog op EU-agenda’

0

De schaduwkanten van arbeidsmigratie moeten hoog op de EU-agenda komen. Voor schijnconstructies om arbeidsvoorwaarden te omzeilen moeten de lidstaten een gezamenlijke aanpak ontwikkelen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag in Amsterdam gezegd tijdens een ontmoeting met eurocommissaris László Andor, die verantwoordelijk is voor werkgelegenheid en sociale zaken. Asscher maakt zich zorgen over de sociale dumping en uitbuiting die het vrije verkeer van personen met zich meebrengt.

Malafide uitzendbureaus en bedrijven bedenken constructies om de arbeidsvoorwaarden in Nederland te ontduiken. Ze verdringen daarmee Nederlandse werknemers, in een tijd van oplopende werkloosheid.

Asscher wil dat Brussel de regels aanpast om dit te voorkomen. Dat moet niet alleen de verantwoordelijkheid zijn van nationale regeringen, maar van de hele EU, vindt hij. Ook Andor wil dat samenwerking voorop komt te staan. Hij deed verder nog geen toezeggingen om de regels aan te scherpen.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer