FlexTopGroeier STONE: meer omzet, meer marge

0

STONE, een zzp-bemiddelaar in finance, IT en HR, heeft zijn omzet met bijna 50% zien groeien. Naast omzetgroei, weet het flexbedrijf ook de marges te verhogen, onder meer door de inzet van interim professionals op de eigen loonlijst.

De Flexmarkt Omzetranglijst 2019 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Deze FlexTopGroeiers zagen hun omzet dubbelcijferig groeien. Een daarvan is STONE.

FlexTopGroeier: STONE
Omzetklasse: 10 -20 miljoen euro
Omzet 2018: 12,1 miljoen euro
Omzetgroei tov 2017: 48%

 

 

Zzp’ers en eigen interim professionals

De omzetgroei van bijna 50% waarmee het Rotterdamse STONE (voorheen: Stone Business Associates) zijn  concurrenten in de omzetcategorie tussen 10 miljoen en 20 miljoen euro heeft verslagen, is volledig  autonoom gerealiseerd. Dat is een knappe prestatie voor de bemiddelaar van zzp’ers in finance, IT en HR. Het bureau ziet in dat segment niet alleen een toenemende omzetgroei, maar ook kansen om de marge te verhogen. Dat laatste doet het bedrijf al, door zich te specialiseren en door naast de bemiddeling van zzp’ers ook een stevige groep interimprofessionals op de eigen loonlijst te plaatsen. Directeur en mede-eigenaar Peter Caljé ziet daarin kansen. “Op de ongeveer 130 projecten die nu lopen, is het merendeel zzp’er met een finance- of IT-specialisme. Omdat IT de grote transformaties bij bedrijven aandrijft, zijn steeds meer IT’ers in de financiële kolom en in de HR-expertise actief. Wij worden steeds vaker gevraagd om afdelingen te sourcen met deze medior- en seniorprofielen.”
Dit jaar wil Caljé dat Stone 175 professionals op een lopende opdracht heeft, nog een jaar later zo’n 250. “Zo’n zestig à zeventig daarvan willen wij uiteindelijk op onze loonlijst hebben.” Het bijbehorende omzetdoel ligt dit jaar op 15 miljoen euro, volgend jaar op 20 miljoen euro. Na de zomer opent STONE een kantoor in Eindhoven, om aan de groeiende vraag van hightechbedrijven naar finance-, IT-, HR- en technologiespecialisten te voldoen.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

 De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 staat online.

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers van 2019:

Over Auteur

Reageer