Anti-discriminatiebeleid verplicht voor uitzendbureaus

0

Bedrijven worden mogelijk verplicht om beleid te maken dat discriminatie van sollicitanten voorkomt. De Inspectie SZW krijgt meer bevoegdheden en zal mogelijk boetes uitdelen aan werkgevers en uitzendbureaus die de nieuwe verplichting aan hun laars lappen.

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) werkt aan een wetswijziging hiervoor.

Discriminatie door uitzendbureaus

De wetswijziging moet discriminatie door werkgevers en uitzendbureaus bij het werven van personeel tegen te gaan. Van Ark: “Het is heel belangrijk dat een jongere die hard zijn best doet werk te krijgen, merkt dat het niet uit maakt wat zijn achternaam is. En dat een zwangere vrouw niet met een smoesje een vast contract wordt geweigerd, terwijl zij goed functioneert.” Van Ark kijkt nog op welke manier de inspectie kan optreden tegen discriminatie door uitzendbureaus.

Inspecties bij intermediairs

Al voordat de wet wordt aangepast, gaat de Inspectie SZW komend jaar al ‘verkennende inspecties’ doen bij werkgevers en intermediairs. Verder wil de staatssecretaris inzetten op het vergroten van kennis en bewustwording. “Uitsluiting en discriminatie gebeurt soms moedwillig, maar vaker onbewust”, zo stelt het ministerie.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer