Personeel AH niet blij met uitzendcontract

0

FNV Bondgenoten verwijt supermarktketen Albert Heijn geen aandacht te hebben voor de hoge werkdruk en onzekerheid over contracten voor de werknemers. Volgens hen heeft meer dan de helft van het personeel een uitzendcontract.

De distributiemedewerkers van AH dreigen nu met acties en stakingen, wat kan leiden tot lege schappen met Pasen. Vorige maand staakten de partijen de onderhandelingen, waarna de distributiemedewerkers hun werkgever een ultimatum stelden. Albert Heijn had een voorstel gedaan van een loonstijging van 3,5 procent in 2 jaar tijd. Dat vinden de distributiemedewerkers niet genoeg. Meer dan 5000 medewerkers zijn bij de distributiecentra werkzaam: 2000 uitzendkrachten en 3300 vaste krachten. Bij de supermarktketen werken in totaal ongeveer 100.000 mensen.

Nu dreigen de distributiemedewerkers met onaangekondigde acties. ‘Zodat de hoge heren van AH zelf eens ervaren hoe onzekerheid voelt’, schrijft FNV in een persbericht. Volgens de FNV is het mogelijk dat de schappen met Pasen, over twee weken, leeg zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer