Discriminatie: staatssecretaris in gesprek met uitzendbranche

3

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) wil op korte termijn praten over discriminatie in de uitzendbranche met koepelorganisaties ABU en NBBU en het Landelijk Overleg Minderheden (LOM).

Dat heeft de VVD-bewindsman vrijdag laten weten in reactie op vragen van Tweede Kamerleden van de PvdA, CDA, GroenLinks en D66.

Kamervragen 
De Kamerleden hadden vragen gesteld, nadat deze maand uit onderzoek bleek dat ruim driekwart van de uitzendbureaus verzoeken inwilligt van werkgevers die aangeven dat ze geen Turks, Marokkaans of Surinaams personeel willen.

‘Onacceptabel’ 
Volgens De Krom is ,,elke discriminatoire handeling onacceptabel en dient die met kracht te worden voorkomen en bestreden”. Hij stelt dat de ABU en NBBU al actie ondernemen. Ook ziet hij een rol voor migranten zelf. ,,Zij kunnen investeren in zichzelf om hun positie in de samenleving te versterken. Bijvoorbeeld door te investeren in scholing, het verbeteren van de beheersing van de Nederlandse taal, actieve deelname aan de arbeidsmarkt en lid worden van maatschappelijke organisaties.”

Lees ook:
‘Geschrokken’ bonden gaan beter voorlichten tegen discriminatie
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. ,,elke discriminatoire handeling onacceptabel en dient die met kracht te worden voorkomen en bestreden’

    En dan zijn wij een opdrachtgever kwijt, want een volgend bureau doet het wel. Ik denk dat de migranten zelf eens moeten nadenken wat voor image te dragen. Ook al zitten er genoeg goede mensen tussen. De roep van de opdrachtgevers is natuurlijk wel ergens op gegrond en komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Reageer