Pay for People blij met erkenning payrolling

0

Payrolling als instrument voor het ontzorgen van werkgevers en niet voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden; dat is hoe het nieuwe kabinet in het regeerakkoord payrolling omschrijft. “Niets nieuws onder de zon”, reageert Dennis Luyten, CEO Pay for People Group. “Voor ons, en velen met ons in de branche, is dat altijd al het uitgangspunt geweest. Wel ben ik heel benieuwd naar de nieuwe definitie van payroll en hoe het kabinet deze wil vormgeven. Uiteraard willen we daarbij graag meedenken.”

Goed werkgeverschap

Ook dit kabinet is voornemens het vaste contract aantrekkelijker te maken en payrolling te laten bestaan. Luyten: “Onze grootste zorg is altijd geweest dat klanten de indruk zouden krijgen dat payrolling een oneigenlijke vorm van flexibele arbeid is. Want dat is het niet. Althans, dat is niet waarvoor het bedoeld is en waarvoor het gros van de inleners het inzet. Pay for People Group heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan, en doet er dan ook alles aan om payrollmedewerkers dezelfde faciliteiten te bieden als vaste medewerkers. We verwelkomen het voorstel om formeel en materieel werkgeverschap dichter bij elkaar te brengen, zolang de arbeidsverhoudingen tussen inlener, payrollbedrijf en payrollmedewerker niet complexer worden. Dat gevaar bestaat natuurlijk wel.”

Denkrichting

Luyten verwacht de eerste concrete wetsontwerpen pas in 2019. Tot die tijd is er geen reden voor Pay for People Group om de propositie aan te passen. Luyten: “Het regeerakkoord is alleen nog een denkrichting. Een denkrichting waarin we vertrouwen hebben en die nog geen aanleiding geeft tot zorgen. Natuurlijk volgen we de ontwikkelingen op de voet en zijn we vooral heel benieuwd naar de details. De uitvoerbaarheid van de plannen van dit kabinet is een hele uitdaging.”
Zzp’ers

Paul den Ronden, collega-bestuurder van Luyten, is ook erg benieuwd naar de uitvoering van de plannen voor zzp’ers. “In situaties waarbij er – vanwege het tarief van de zzp’er of vanwege de uitkomst van de nieuwe ‘opdrachtgeversverklaring’ – sprake is van een arbeidsovereenkomst, biedt dit extra kansen voor uitzenden en payrolling”, aldus Den Ronden.

Vragen van klanten

Direct na het verschijnen van het regeerakkoord, kreeg Pay for People Group een aantal vragen van klanten. Den Ronden: “Deze klanten waren, net als wij, vooral benieuwd naar de uitvoering van de plannen. Maar daar zullen we gewoon nog even op moeten wachten.” Luyten en Den Ronden zijn in ieder geval voornemens hun feedback op het regeerakkoord te delen en een actieve rol te spelen bij de verdere invulling van de plannen van het kabinet.

Bron: Pay for People Group

Lees ook andere reacties op de plannen rondom payrolling uit het regeerakkoord:

Lees over Pay for People: Dennis Luyten (Pay for People): ‘Wij zijn marktleider in de payrolling van freelancers.’

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer