Voorproefje FlexForward-event: 5 inzichten van de sprekers

0

Het programma van FlexForward op 15 oktober is zo goed als rond. Wat ga je allemaal leren van de sprekers op het event? Vijf tipjes van de sluier.

Allereerst: de tijd begint te dringen om nog gebruik te maken van de vroegboekkorting. Meld je je vóór 31 augustus aan voor FlexForward, op 15 oktober in Houten, dan krijg je maar liefst 50 procent korting!

Op het praktisch ingestoken event krijg je niet alleen te horen waar je groeikansen liggen, maar ook hoe je ze benut. Van nieuwe backofficesystemen en wetswijzigingen tot AI-implementaties: de experts delen hun kennis en ervaring om jou op praktische wijze te ondersteunen in de uitdagingen van nu.

Het programma bestaat uit acht plenaire sessies (met halverwege een luxe lunch) en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Wat kun je zoal verwachten, waar gaan de experts over spreken? De volgende voorproefjes smaken hopelijk naar meer.

Bemiddelen van zzp’ers: Hendarin Mouselli

Hendarin Mouselli
Hendarin Mouselli

Hendarin Mouselli gaat in op het stopzetten van het handhavingsmoratorium van de Belastingdienst op het inzetten van zzp’ers. Waar moet je op letten bij het bemiddelen (en inlenen) van zzp’ers? Ook zal Hendarin een aantal flexbedrijven bespreken waar de Belastingdienst al een (inventariserend) kopje koffie kwam drinken.

“Dat je met een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst gevrijwaard bent van risico’s, is een fabeltje”, vertelt Hendarin alvast. “Wat op papier staat, geeft niet de doorslag, maar de feitelijke uitvoering. De Belastingdienst gaat af op het lijstje met negen gezichtspunten dat de Hoge Raad gaf in de Deliveroo-zaak. Maar let op: dit is niet een kwestie van criteria afvinken. Die negen punten moet je in samenhang bekijken.”

Meer weten? Meld je aan voor FlexForward en ontvang 50% korting!

Wtta: Julisa Fereijra-Phelipa en Arjan Boer

Van inspectiebureau Normec VRO komen Julisa Fereijra-Phelipa en Arjan Boer vertellen over de wereld van het Wtta-stelsel. Zij gaan onder meer in op de laatste ontwikkelingen binnen het nieuwe stelsel, het inspectieproces, termijnen, de weging van non-conformiteiten en hoe herstel moet worden aangetoond.

“Mijn advies voor uitleners is om spoedig het SNA-keurmerk te halen”, zei Fereijra-Phelipa al eerder tegen Flexmarkt. “Zo ben je er zeker van dat je via de overgangsregeling, die in 2025 ingaat, tot het verplichte stelsel toegelaten wordt. En daarmee koop je tijd om een eventuele omissie voordat de verplichting ingaat te herstellen.”

AI-startersplan voor uitzenders: Marcel van der Meer

Marcel van der Meer
Marcel van der Meer

Sourcingtrainer Marcel van der Meer geeft zeven praktische stappen om aan de slag te gaan met AI-tools zoals ChatGPT. Hij neemt je stap voor stap mee in wat er al kan en wat (nog) niet, met een sterke nadruk op de implementatie binnen je organisatie.

“In de recruitmentwereld is iedereen op zoek naar kennis over ChatGPT”, aldus Marcel, die zijn kennis graag deelt. “De Nederlandse Scotty is ook een heel interessante tool. Die voert gesprekken met kandidaten. Stel, een sollicitant komt binnen op de site van een uitzendbureau. Dan krijgt diegene een pop-up met de vraag: ‘Hé, wil je via WhatsApp verder praten? Of wil je bellen?’ En Scotty doet dan het gesprek voor de recruiter. Eventueel dus óók via een telefoongesprek. En dat doet het echt angstaanjagend goed, in wel 99 talen.”

Weerstand tegen nieuwe technologie: Deborah Nas

Of het nu een nieuw backofficesysteem is, of het gebruik van AI: er is vrijwel altijd weerstand tegen de implementatie van nieuwe technologie. Hoogleraar Deborah Nas geeft tips en tricks om hiermee om te gaan in de praktijk.

“Als de top van een organisatie niet echt begrijpt waar het over gaat, wordt het heel moeilijk om iedereen mee te krijgen”, zegt Nas. “Bij de meeste bedrijven is er nog steeds onvoldoende aandacht voor digitale vaardigheid. Ik geloof erg in het koppelen van ervaren werknemers die minder bedreven zijn in nieuwe technologie, met jonge werknemers die juist heel tech savvy zijn. Dan kunnen die ervaren medewerkers ook iets geven, in plaats van dat ze alleen maar leren. Dat motiveert veel meer dan als mensen alleen maar te horen krijgen: jullie kunnen iets niet en het is belangrijk dat jullie dat wel onder de knie krijgen.”

Objectief werven en selecteren: Marieke Mulder

Marieke Mulder
Marieke Mulder

Marieke Mulder is adviseur inclusieve arbeidsmarkt bij werkgeversvereniging AWVN. Op het event deelt ze concrete handvatten die inclusieve werving en objectieve selectie bevorderen en het voor iedere recruiter makkelijker maken om de beste kandidaat voor een functie te vinden.

In zogenoemde Communities of Practice (CoP) brengt Mulder werkgevers een wetenschappelijk bewezen methode bij die objectieve werving en selectie bevordert. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld “het inclusief herschrijven van vacatureteksten, waarin je je volledig richt op de vier tot zes kerncompetenties die je zoekt”, aldus Mulder. Op het event bespreekt zij ook eerdere casussen. “Bijvoorbeeld van de werving voor een recruitmentfunctie. Hoe kwam men daarin tot het definiëren van de belangrijkste competenties? Hoe verliepen de gesprekken en de voorbereiding daarvan?”

FlexForward: nu nog met 50% korting

Naast bovengenoemde sprekers is er nog meer. Zo gaat SEU-directeur Barbara Kramer in op bijscholing in de uitzendbranche: wat zijn de trends en voordelen, wat zijn Kramers concrete tips en best practices voor effectieve bijscholing? En Paul Heinrichs, inspecteur voor Bureau Cicero, vertelt over de voor- en nadelen van het zelf uitvoeren van de backoffice versus het extern uitbesteden.

Tot 31 augustus krijg je 50% korting op je ticket(s). Meld je hier aan en tot ziens op 15 oktober!

Over Auteur

Reageer