Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Flexmarkt. Klik hier

Kort geding tegen Albert Heijn over uitzendkrachten

3412

FNV Bondgenoten wil Albert Heijn via een kort geding dwingen het aantal uitzendkrachten in de distributiecentra drastisch te verminderen. Dat aantal bedraagt tussen de 40 en 50 procent van het aantal vaste krachten, terwijl AH beloofd heeft dat dit 23 procent zou worden, aldus de vakbond woensdag.
Kort geding tegen Albert Heijn over uitzendkrachten

Een woordvoerster van AH zegt dat er met de bonden is gesproken over het aantal uitzendkrachten, zonder dat er definitieve afspraken zijn gemaakt. Volgens haar is het percentage van 23 genoemd tijdens onderhandelingen over de modernisering van de cao, maar zijn de gesprekken niet afgerond.
 
Volgens FNV Bondgenoten werken er 3000 vaste krachten bij de zes distributiecentra en 1500 uitzendkrachten. AH wil niet zeggen hoeveel mensen daar werken. De vakbond heeft gisteren tijdens een hoorzitting over Flex en Zekerheid met een kamercommissie nog naarvoren gebracht dat iedereen het recht zou moeten krijgen op een vast contract na een jaar werken bij een werkgever.
 
Het kort geding dient vrijdag voor de rechtbank van Haarlem.

Of registreer je om te kunnen reageren.