CDA: Kamp moet meer doen tegen malafide uitzendbureau

0

Het CDA vindt dat er “veel scherper” gecontroleerd moet worden met betrekking tot malafide uitbureaus. De partij eist van minister Kamp dat hij stappen onderneemt.

Het CDA is van mening dat er nu te weinig actie ondernomen wordt om oneerlijke concurrentie en de uitbuiting en slechte huisvesting van werknemers uit Midden- en Oost-Europa tegen te gaan. Dit schrijft de Telegraaf.

CDA-Kamerlid Van Hijum pleit ervoor dat de arbeidsinspectie en controleurs van de uitzendbranche zelf meer informatie van gemeente, politie en justitie krijgen om in te kunnen grijpen. Het CDA denkt onder meer aan sluiting van uitzendbureaus. 

Er zouden nu tussen de 5000 en 6000 malafide uitzendorganisaties in Nederland actief zijn, schrijft de Telegraaf op basis van een onderzoek van een Kamercommissie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer