Medewerker uitzendbureau verdacht van belastingfraude

0

De FIOD heeft afgelopen dinsdag vier verdachten van een omvangrijke fraude met inkomstenbelasting aangehouden. Een van hen gebruikte diens positie bij een uitzendbureau om de fraude mogelijk te maken.

Drie mannen en een vrouw
De onderzoeksrechter in Zutphen heeft het voorarrest van deze hoofdverdachte vrijdag verlengd met 11 dagen. Twee medeverdachten zijn vrijgelaten in afwachting van hun verdere vervolging. Een vierde verdachte die nu al een straf uitzit, is in de gevangenis ondervraagd. Het betreft drie mannen en een vrouw.

Namen
De verdachten hebben honderden valse aangiftes gedaan in naam van onder meer Polen, Hongaren en Tsjechen die in Nederland werkten. Zij wisten er zelf niets van. Een van de verdachten werkt bij een uitzendbureau. Die zou de namen hebben geleverd. In totaal is bijna 700.000 euro onterecht teruggevraagd. Daarvan is ruim 270.000 euro daadwerkelijk uitbetaald.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer