Uitzendkrachten ontevreden over uitzendbureaus

5

Uit een steekproef van het Noordhollands Dagblad onder uitzendkrachten blijkt dat de uitzendkrachten ontevreden zijn over uitzendbureaus. Ze bieden minder vacatures dan ze beloven en spannen zich te weinig in om mensen aan werk te helpen.

Ruim 230 mensen die ervaring hebben met een uitzendbureau, vulden de vragenlijst in. Slechts een kwart is tevreden over het aanbod van vacatures en de inspanningen van de bureaus. Ruim zestig procent is ontevreden en de overigen hebben er geen oordeel over. De meeste ondervraagden staan bij meer dan drie uitzendbureaus ingeschreven.

Soms zouden uitzendbureaus weigeren om mensen in te schrijven, of doen daarna niets meer. Ondanks alle kritiek vond tweederde binnen een maand een uitzendbaan.

In het Noordhollands Dagblad van maandag 1 oktober wordt er meer aandacht gegeven aan het onderzoek.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

5 reacties

  1. Tsja, wet van vraag en aanbod he. Volgens mij verwarren die mensen een uitzendbureau met een arbeidsbureau.

    Wees dan ontevreden over de werkgevers, die, als ze al personeel nodig hebben, veelal tijdelijke ‘handjes’ willen en dan nog het liefst iemand van 21 jaar met een HBO diploma en 10 jaar werkervaring.

    Als het uitzendbureau het voor het zeggen had, werd idereen ingeschreven en dezelfde dag nog aan het werk gezet. Non-nieuws dit dus.

  2. Als wij op het uitzendbureau iedereen die binnen komt gaan inschrijven krijgen we inderdaad wat in het artikel ook staat geschreven ‘dan horen ze niks meer van ons’ Het aanbod aan vacatures komt in deze tijd niet overeen met het grote aanbod van sollicitanten. Bedrijven zijn kritisch en zoeken de kandidaat die past in hun profiel. Wij zouden ook graag terug willen naar de tijd dat sollicitanten met een baan de deur uit gaan, maar helaas gebeurt dit niet in deze tijden.

  3. In dit artikel staat aangegeven ‘Ondanks alle kritiek vond tweederde binnen een maand een uitzendbaan. Tweederde van welke (onderzochte) groep?

    Het commentaar van Henk is een feit, zeker nu werkgevers het voor het kiezen hebben in deze recessie tijd. Hopelijk zal er snel een keerpunt volgen, dan zie we wat de werkelijke goede werkgevers zijn.

    Daarnaast is wel de ervaring dat uitzendbureau medewerkers willen scoren en alleen wat doen met sollicitanten die op een vacature passen, zelf doen ze namelijk bijna niets tot niets voor het werven van vacatures voor ingeschreven sollicitanten die niet direct passend zijn op de gegeven vacatures van werkgevers. Uitzendmedewerkers staan vaak te veraf van de HR vraagstukken die spelen op de werkvloer bij werkgevers. Hoe vaak hoor je niet van ‘werkgevers’ laat die aardige jongen of mooie vrouw van het uitzendbureau haar quotum bedrijfsbezoeken maar halen en krijgen vervolgens een riddeltje contract en CAO voorwaarden te horen maar niet doorvragen wat er daadwerkelijk voor HR vraagstukken spelen in de organisatie.

    Kortom van beide kanten is er meer ‘willen’ nodig.

  4. Knap dat mensen bij drie uitzendbureau’s ingeschreven staan.

    De grote uitzendbureau’s zetten de meestte mensen op ‘non-actief’ na 2 weken niets voor ze gevonden te hebben.

    En dan sta je feitelijk niet meer ingeschreven en zoeken ze niet actief werk meer voor je.

    Ik vind het vooral storend dat de meeste vacatures die buiten vermeld staan op hun borden en op hun website niets meer dan lokkertjes zijn.

    Die bestaan niet werkelijk. Als ze daar al niet eerlijk in zijn ….

    Ik ben het ook eens met Henk. Ben nu boven de 40 en pas al niet meer in het team of de bedrijfscultuur? (Dat was werkelijk een reden om me niet voor te stellen bij een bedrijf) Terwijl ik er al 3 jaar gewerkt had.

  5. Frankaatje op

    Nou ik heb de afgelopen 2 maanden nog gewerkt via adecco maar ook voor mij stopte het project gisteren dus nu ben je weer een half jaar onderweg voor ik weer eens iets heb. Ik word er vervelend van dat ik steeds weer opnieuw moet zoeken en weer naar een andere werkgever moet.het word tijd dat er ingegrepen gaat worden want dit gaat nergens meer over. Ik wil gewoon een baan voor een jaar met eventuele verlenging maar 2 maanden en dan weer op zoek en dan weer 2 maanden.Zo kom je toch nooit verder en dat niet alleen maar je krijgt ook geen uitkering dat slaat nergens meer op.Het is geen wonder dat mensen allemaal in de problemen komen door dit soort praktijken.Mensen die een baan hebben via uitzendbureau mogen 3 jaar werken en dan moeten ze er weer uit om vervolgens weer opnieuw te starten elders of bij hetzelfde bedrijf.Dit kan zo toch niet langer hier gaan mensen aan kapot en gezinnen ook.De werkgevers moeten aangepakt worden want dit kan echt niet.

Reageer