Terugblik FleXevent

0

Op 8 juni werd in Utrecht het sfeervolle en inspirerende FleXevent georganiseerd. Ook de deelnemers aan het event vonden het een geslaagde middag en beoordeelden deze gemiddeld met een 8,1!

Divers programma

Het FleXevent werd geopend door dagvoorzitter Wim Davidse. Hij toonde met heel veel cijfers aan dat er enorm veel groeipotentie zit in de flexbranche, ondanks wat economische tegenwind. Dan moet er wel goed gekeken naar wat potentiële medewerkers, en dan vooral jongeren, willen. Wat zijn hun wensen op het gebied van werk en contractvorm? Speel daar op in en je hebt succes, aldus Davidse.

Wim Davidse op het Flexevent
Wim Davidse duidt de ontwikkelingen in de flexbranche

Daarna was het de beurt aan bankier Han Mesters (ABN Amro). Deze Flexevent-routinier vertelt altijd een onderhoudend verhaal. Hij beziet de ontwikkeling van flex en werknemersvoorkeuren in een breder perspectief. Zo komen de oorlog in Ukraine aan bod en wordt stilgestaan bij de verdergaande servitization (dienstverlening, zorg). En dan is er nog de bevinding dat in grotere steden de arbeidsproductiviteit hoger is. Dit trekt weer bedrijven aan. Hoe dan ook, waarschuwt Mesters, de krapte blijft. Intermediairs zullen de competenties van de kandidaat als uitgangspunt moeten nemen, niet de vacature van de inlener.

Lees ook: ‘Competenties zijn het startpunt’

Han Mesters
Han Mesters op het podium met een vlijmscherp verhaal

Neurowetenschapper Ayca Szapora deed er met een zeer energieke bijdrage nog een schepje bovenop. Ze legde de werking van de hersenen uit. Ons brein is lui en houdt ons regelmatig voor de gek. Ze liet zien hoe je, als je teveel in de beta-stand staat, kunt blokkeren. Een simpele oefening brengt je weer snel in de alfa-stand. Dan ben je relaxed en heb je innerlijke rust.

Ayca Szapora
Ayca Szapora brengt het publiek in beweging tijdens haar presentatie

Bekijk de compilatie voor een indruk van het event

Awarduitreiking FlexTopGroeiers

Na de netwerkpauze was het tijd voor feest: de uitreiking van de FlexTopgroeiers-awards. Sowieso is dit een spannend moment, omdat de Flexmarkt Omzetranglijst top 100 bekend wordt gemaakt. Sta je als flexbedrijf in de top 100? Ben je die concurrent voorbijgestreefd? Of hoor je bij de snelste groeiers? Daar zijn de awards voor de FlexTopGroeiers voor.

FlexTopGroeiers winnaars per categorie

Lees ook: Awards FlexTopGroeiers uitgereikt tijdens FleXevent

Flextender

Naast vijf awards voor FlexTopGroeiers naar omzetklasse, werd ook een award uitgereikt aan de snelst groeiende msp/broker. Met een groei van 42,9% steekt Flextender ver boven de andere msp’s/brokers uit.

Top 6 FlexTopGroeiers brokers en msp's

Jaap Jan Westland, adjunct-directeur en een van de oprichters van Flextender: “Dit is een groeiende markt. Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar één centraal platform in plaats van verschillende platforms. Naar één punt van inhuur in plaats van diverse bureaus en zzp’ers. We zijn om die reden vaker ingezet door onze vaste opdrachtgevers. Die zitten vooral in het (semi)publieke domein, denk aan provincies, gemeenten, veiligheidsregio’s en onderwijsinstellingen. Maar ook hebben we onze portefeuille gestaag kunnen uitbreiden met nieuwe opdrachtgevers.”

Ten slotte nog de belofte: “Wij hebben de ambitie om in het huidige tempo te blijven doorgroeien.”

Awardwinnaar Flextender
Flextender ontvangt de award als snelste groeier in de categorie msp/broker

Bekijk hieronder de korte terugblik op de award-uitreiking aan Flextender.

Gesprek over recruitmentsysteem

In het laatste deel van het programma ging Wim Davidse in gesprek met Ebert Koehorst (VAPRO Recruitment) en Brahim Zaari (Feel Flex). Zij spraken over de keuze voor recruitmentsysteem Cockpit en de uitdagingen die horen bij het implementeren van een dergelijk systeem. Het blijkt niet altijd makkelijk om je medewerkers mee te krijgen. Maar als ze eenmaal de meerwaarde ervan inzien, is snel winst te behalen met een goed systeem.

Wim Davidse in gesprek met Ebert Koehorst en Brahim Zaari

Afscheid Wim Davidse

Bij de afsluiting van Davidse komt uitgever Laura Driezes het podium op. Na ruim negen jaar hoofdredacteur geweest te zijn, geeft hij het stokje door aan Marco Hendrikse. Uiteraard gaat Davidse niet naar huis zonder een grote bos bloemen en een klaterend applaus van de aanwezigen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer