Circle8 (voorheen Staffing Groep) wil naar top 3

0

De overname van de Staffing Groep in 2021 bracht nieuw elan en een ambitieuze doelstelling: de top 3 van flexbedrijven in 2025. Per 1 december komt de vernieuwing ook tot uitdrukking in een nieuwe naam, Circle8.

“De naam Staffing Groep had een grote bekendheid”, vertelt directeur MSP Wouter Waaijenberg, “maar hij paste niet goed meer. Voorheen legden onze klanten hun vraag bij ons neer: ‘regel maar de inzet van ICT-professionals voor ons’. Nu zien we dat onze opdrachtgevers het zo niet meer willen. Ze willen veel meer betrokken zijn bij het proces van het zoeken en waar mogelijk aannemen van kandidaten. De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat onze klanten ook tijdelijke kandidaten met schaarse skills willen boeien en binden.”

Wouter Waaijenberg
Wouter Waaijenberg

Strategisch personeelsbeleid

De rol van Circle8 verschuift dan ook, signaleert Waaijenberg. “We worden steeds meer een partner en adviseur van onze opdrachtgevers op het vlak van strategisch personeelsbeleid. Onze klanten willen hun beleid gaan bepalen op basis van vooruitkijken, in plaats van achteraf bijsturen aan de hand van resultaten uit het verleden. Ze willen weten hoe groot ze hun flexibele schil het beste kunnen maken en hoe die kan worden ingericht. Wij zijn een partner die bij dit soort vraagstukken meedenkt. Daarnaast zorgen we ervoor dat de opdrachtgever geen hoofdbrekens hoeft te hebben over de vele verschillende vormen waaronder de kandidaat kan worden gecontracteerd.”

De flexibele schil bij klanten zal voor een groot deel bestaan uit kandidaten die Circle8 goed kent. “In onze poule stromen ICT-professionals –want daar doen we nog steeds het meest in– van opdracht naar opdracht”, vertelt Marc Nijhuis (CFO). “Omdat we zoveel opdrachtgevers en professionals hebben, koppelen we steeds het juiste talent aan een opdracht. De specialisten die wij bemiddelen blijven zo geboeid en zich ontwikkelen. Total talent flow, noemen we dit. De nieuwe naam drukt dan ook uit hoe onze professionals in beweging blijven.” Waaijenberg vult aan: “Circle8 spreek je uit als het Engelse ‘circulate’.”

Lees ook: Nieuwe directie De Staffing Groep

Blue versus white collar

Daarnaast drukt de nieuwe bedrijfsnaam de bredere scope uit waarin het bedrijf actief is. Nijhuis noemt terreinen als projectmanagement, marketing/communicatie, legal en techniek. “Wij zullen wel gericht blijven op bemiddeling in het white collar-segment, dus laten we zeggen vanaf schaal 9. Daar zit ook nog veel groei.” Waaijenberg voorspelt: “De bemiddeling in blue collar gaat het moeilijk krijgen het komend jaar. Voor onszelf bereikt ons geen enkel signaal dat we in 2023 op minder business hoeven te rekenen.”

Buy and build-strategie

De Staffing Groep werd in april 2021 overgenomen door Axiom, een Amsterdamse investeringsmaatschappij. Axiom zag in precies deze sector een enorm potentieel, legt Waaijenberg uit: “ICT neemt heel veel werk over. Veel banen verdwijnen, ander werk wordt steeds digitaler. Dat maakt dat de vraag naar ICT’ers alleen maar groter zal worden. Axiom zag in ons de geschikte partij om in die marktgroei te realiseren.”

De overname door het kapitaalkrachtige Axiom maakt voor Circle8 een buy and build-strategie mogelijk om een groter marktaandeel te verwerven. “Ons bedrijf laat een mooie autonome groei zien, maar door bedrijfsovernames versnellen we de groei aanzienlijk. Onze ambitie is om in 2025 in de top 3 te staan van de Flexmarkt Omzetranglijst Top 100.”

“Axiom nam dit jaar Fixed Today en Seven Stars over. Met die labels erbij verwachten we in 2023 te groeien naar 750 tot 800 miljoen euro”, voorspelt Marc Nijhuis. Over 2021 bedroeg de omzet nog 448,7 miljoen (Flexmarkt Omzetranglijst Top 100). Met zijn groeistrategie maakt Circle8 zichzelf ‘toekomstklaar’, benadrukt Waaijenberg: “Om te overleven heb je een brede set aan diensten en een bepaald volume nodig. Onze concurrenten groeien ook.”

 

Dit is een bewerkte versie van het artikel, geschreven door Guido de Kanter, dat is gepubliceerd in de december-editie 2022 van Flexmarkt. Flexmarkt magazine is ook digitaal beschikbaar voor abonnees van Flexmarkt pro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer