Uitzendbureau Unique opent een vestiging in de metaverse

0

Uitzendbureau Unique heeft een virtuele uitzendvestiging ‘geopend’: Uniqueverse. In de metaverse komen kandidaten in de anonimiteit van een avatar in contact met recruiters.

De presentatie hiervan vond 2 december jl. plaats is in het Amsterdamse Eye Filmmuseum

Door gebruik te maken van avatars maakt Uniqueverse onbevooroordeeld (anoniem) solliciteren mogelijk. Kandidaten ontdekken zo in de anonimiteit van een avatar virtuele werelden, brengen op een interactieve manier hun talenten en competenties in kaart en komen in contact met recruiters van Unique.

Digitaal solliciteren met human touch

Ondanks dat het traditionele cv en de motivatiebrief nog niet helemaal in onbruik zijn geraakt, vraagt de huidige generatie werknemers veel vaker om niet-traditionele sollicitatiemogelijkheden, zo stelt Unique. Het oriënteren naar een baan en solliciteren vindt steeds vaker voor een groot deel online plaats. Mandy Stevens, algemeen directeur van Unique: “Wij kijken verder en bereiden ons voor op een nieuw tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen. Die volgende fase is de metaverse.”

Anoniem solliciteren

In Uniqueverse komen kandidaten in de anonimiteit van een avatar in contact met recruiters. Mandy Stevens: “Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv. Door anoniem te solliciteren staan de competenties en iemands talenten centraal. Dat past bij de werkwijze van Unique.” Naast de mogelijkheid tot anoniem solliciteren, zowel in de metaverse als erbuiten, voert het uitzendbureau naar eigen zeggen een strikt anti-discriminatiebeleid en heeft het zogenaamde diversity recruiters in dienst. Zij zorgen ervoor dat klanten van Unique naar een inclusievere werkvloer bewegen.


Lees ook:
De metaverse: interessant voor de flexbranche?

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer