Uitzendbureaus in Amsterdam besmeurd met verf

6

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Amsterdam deze week enkele uitzendbureaus besmeurd met verf. Uit protest tegen de flexibilisering, aldus de lokale Amsterdamse tv-zender AT5.

In een mail gericht aan AT5 wordt de actie opgeëist door het ‘Actie Comité Flexwerkers’, aldus AT5. Het gaat onder meer om vestigingen van Unique en Career Factory.

Het comité zou met het verfbombardement, onder meer bij uitzendbureaus in de Van Baerlestraat in Amsterdam, ageren tegen de ‘flexibilisering’ van de arbeidsmarkt, zo staat te lezen op de website van AT5

“Uitzendbureaus kopen arbeiders voor een lage prijs in, en verkopen hen aan bazen voor een veel hogere prijs. Zo verdienen ze bakken met geld, en de baas krijgt een werknemer met zo min mogelijk rechten,” aldus het comité.

Volgens AT5 is het de tweede verfactie in Amsterdam in de maand mei. Vorige week werden de kantoren van de Autoriteit Financiële Markt en de Nederlandse Bank met verf bekogeld.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

6 reacties

  1. Erg slimme actie…..
    Je bereikt er alleen maar mee dat er kosten gemaakt moeten worden door de betreffende UZB’s.
    Het zal verder niets opleveren. Zinloos geweld dus!

  2. Grappig bakken met geld verdienen. Deze mensen weten niet waar over ze praten. Helaas Nederland is het voorbeeld van altijd een grote muil hebben en niet weten hoe het werkelijk in elkaar zit. Daar om worden we uitgekotst in het buitenland. daar heb je die Nederlands weer. Is er nou geen kwaliteit meer in dit land alleen maar mensen die schreeuwen en onzin verkondigen als waarheid.

Reageer