Worksuite, nieuw platform voor consultants

0

Er is weer een nieuwe start-up die intermediairs buiten spel wil zetten: Worksuite, een platform waarmee consultants toegang krijgen tot projecten van opdrachtgevers.

Worksuite richt zich op de arbeidsmarkt voor topconsultants. Worksuite geeft opdrachtgevers de mogelijkheid om projecten, die gemiddeld drie tot twaalf maanden duren, aan besloten groep freelance experts te tonen. Concurrentiegevoelige informatie wordt afgeschermd en alleen getoond aan de relevante freelancer.
Aan de freelancers op het platform worden ook strenge eisen gesteld.Ook freelancers krijgen een uitgebreid digitaal profiel met informatie over skills, persoonlijkheid en ervaring. Daarmee wil Worksuite een einde maken aan het traditionele ‘cv verschuiven’. Opdrachtgevers kunnen hierdoor direct interacteren met de juiste freelance experts zonder inmenging van een recruiter of accountmanager.

Traditionele consultancybureaus te duur

Volgens oprichter Derk Disselhoff (28) is er momenteel geen makkelijke, betaalbare en gebruikersvriendelijke manier om topconsultants te verbinden met projecten van opdrachtgevers. De traditionele consultancybureaus hanteren gemiddeld een uurtarief van €120 tot €400 en de uitvoerende consultant, manager of director krijgt hier slechts een klein deel van, zo stelt Worksuite.

Millenials maken stap naar freelance

Daarnaast is er een grote groep werknemers (de ‘Millenials’) die geen genoegen nemen met het huidige bedrijfsmodel van veel organisaties. Enkele jaren wachten op een promotie is een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. De jonge generatie wil zelf de touwtje in handen hebben, zelf de opdrachten kunnen kiezen en een beter verdienmodel krijgen. En ook daar is nog geen oplossing voor, volgens Disselhoff. “Consultants durven vaak de stap naar freelancen nog niet te maken omdat ze dan zelf hun projecten moeten scoren. Met ons platform nemen we een groot deel van die onzekerheid weg.”

Verdienmodel

Freelancers en opdrachtgevers kunnen gratis toegang krijgen tot het platform en Worksuite hanteert een standaard percentage over het uurtarief. De opbrengsten worden uitgeven aan verbetering van het platform, events en trainingen. Disselhoff: “Worksuite heeft geen hoge overheadkosten en focust zich volledig op de ontwikkeling van het platform.”

In eerste instantie focust Worksuite zich op Data Science projecten en in de toekomst ook op andere vakgebieden. Worksuite is opgericht in augustus 2018 en de eerste versie van het platform is deze maand live gegaan. Momenteel hebben zich 26 freelance experts zich ingeschreven en wordt er gewerkt aan de eerste twee projecten. Het komende half jaar ligt de focus op het invullen van projecten en bereidt Worksuite zich voor op de tweede versie van het platform en uitbreiding van het team. Disselhoff: “Onze ambitie is om hét platform te worden waar opdrachtgevers zelfstandig naar expertise kunnen zoeken op een gebruikersvriendelijke manier tegen een redelijke prijs.”

Bron: Worksuite

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer