Langer flexcontract jongeren heeft weinig nut

0

De crisismaatregel om jongeren langer in dienst te laten houden door werkgevers toe te staan hen langer in flexcontracten te laten werken, heeft maar “een beperkt effect” gehad.

Dat schrijft minister Kamp vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Kamp is dan ook niet van plan de regeling te verlengen.

Crisismaatregel 
De crisismaatregel die in juli 2010 in werking trad, bleek halverwege dit jaar door naar schatting 2,8 procent van de bedrijven benut te zijn. Dit komt overeen met 16 procent van de werkgevers die jongeren (tot 27 jaar) in dienst hebben.

Regeling niet verlengd
De minister constateert dat circa 10.000 jongeren door de regeling aan een volgend tijdelijk contract zijn geholpen, dat ze anders niet hadden gekregen. Maar daar staat tegenover dat ongeveer 9000 jongeren in een tijdelijk dienstverband zijn blijven hangen, terwijl ze anders een vast contract hadden gekregen. Er was een mogelijkheid om de crisismaatregel tot 2014 te verlengen, maar hij eindigt nu per 1 januari 2012.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer