VPO verliest kwart van haar leden

0

Zeker een kwart van de veertig aangesloten bedrijven, zeggen hun lidmaatschap bij de Vereniging van Nederlandse Payrollbedrijven (VPO) op.

Dit meldt het Financieel Dagblad. De uittocht van de VPO-leden heeft van doen met het vervallen van de sector-cao per 1 januari dit jaar. De ondernemers vinden de cao van de ABU, die voor de sector-cao in de plaats kwam, geen goed alternatief, mede omdat hun klanten geen uitzend-cao zouden willen, zo schrijft het FD in een artikel vandaag.

Keurmerk
De payrollondernemers hebben weinig fiducie in het keurmerk dat de VPO wil instellen om de cao aan te sterken, omdat de juridische status zwak zou zijn. Reden voor de ondernemers om eigen cao’s af te sluiten met werknemersverenigingen.

‘Te star’
Johan Zwemmer, advocaat bij Boekel De Nerée en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, vermoedt echter dat het de payrollondernemers hier niet alleen om te doen is. Volgens Zwemmer gebruiken ze het aflopen van de sector-cao om flexibeler overeenkomsten met hun klanten te sluiten. “Het ontslagrecht wordt als te star en te zwaar gevonden. De markt zoekt zelf oplossingen,” aldus Zwemmer in het FD.

Niet blij
VPO-bestuurder Jurriën Koops is niet blij met het ledenverlies en ‘de versnippering van cao’s’. De VPO zal met de uittocht echter niet teloor gaan. “Het is een kwart van het ledental, maar niet een kwart van de omzet,” aldus Koops in de krant.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer