‘Amsterdam doet uitzendbureaus geld cadeau’

2

SP en FNV Bondgenoten zijn niet blij met gemeente Amsterdam. Volgens SP gemeente raadslid Maureen van der Pligt heeft Amsterdam re-integratiegeld over en wil dit zo snel mogelijk opmaken. Van der Pligt: ‘Wethouder van Es heeft voorgesteld om detacherings- en uitzendbureaus die mensen voor zes maanden werk aanbieden tot wel 4300 euro cadeau te gaan doen vanuit ons belastinggeld’.

Dat vindt het raadslid ‘absurd’. ‘Mensen aan het werk helpen is de ‘core business’ van uitzendbureaus. En daar verdienen ze al geld mee. Zo maakte Randstad bijvoorbeeld vorig jaar nog ruim 179 miljoen winst. Dat plan moet van tafel en woensdag zullen wij dat voorstellen in de gemeenteraad’, aldus Van der Pligt.

In september stelde Wethouder van Es (GroenLinks) voor om Amsterdamse bijstanduitkeringgerechtigen zich verplicht te laten inschrijven bij een uitzendbureau. Wanneer ze dat niet doen kunnen ze hun uitkering kwijtraken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Hoe bedoel je, we maken de martk kapot. Belastinggeld dient niet gebruikt te worden voor commerciele bedrijven en zeker niet voor bedrijven die concureren met elkaar. Het moet niet gekker worden in dit land.

  2. In deze tijd van inleverren(uitbuiten)ouderre werkloos ,we zijn te duur of geen ervaring .
    Wat opvallend is, dat mederre uitzendbureau vol staat met vacature tot mei aan toe.
    Doe eens bijdrage aan werkgelegenheid in limburg .
    opleiding/scholing ouderre ,voor 4300 euro zijn div omscholing mogelijk.

Reageer