Meer jongeren zonder werk volgens UWV

0

Het aantal jongeren dat bij UWV geregistreerd staat als werkzoekend, is ten opzichte van vorig jaar met zes duizend gestegen. Op dit moment staan ruim 55 duizend jongeren tot 27 jaar geregistreerd als werkzoekend.

Dat blijkt uit de Basiscijfers Jeugd die het UWV samen met SBB uitbrengt. Niet alle werkzoekende jongeren staan bij de instantie geregistreerd. Als jongeren geen uitkering ontvangen, hoeven zij zich niet in te schrijven.

Er zijn grote verschillen zichtbaar tussen regio’s. Van de dertig arbeidsmarktregio’s, daalde in vier het aantal geregistreerde werkzoekende jongeren. In Groot Amsterdam en Zuid-Gelderland was sprake van de grootste daling. Vooral in Groningen, Noordoost-Brabant en Midden-Holland steeg het aantal werkzoekende jongeren.
Leerbaan

Ten opzichte van vorig jaar begonnen 15 duizend minder jongeren aan een stage of leerbaan in de eerste acht maanden van dit jaar. Er zijn 205 duizend mbo-studenten gestart met een leerbaan of stage in deze periode.

Om jongeren nog voldoende leerplekken te kunnen bieden zijn er verschillende initiatieven gestart door bedrijven, kenniscentra en scholen. Zo creeërde kenniscentrum Calibris 40 extra stageplaatsen voor doktersassistent, en loopt in Twente ene project waarmee 50 schoolverlaters die nog geen werk hebben, behouden blijven voor de sector techniek.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer