Zzp-pensioenfonds minder in trek dan verwacht

1

Het zzp-pensioenfonds dat vandaag wordt gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG kan op minder interesse rekenen dan verwacht. Slechts 12,3% van de zzp’ers wil zich in 2015 aansluiten bij het zzp-pensioenfonds.

Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 866 zzp’ers.

De vier zzp-organisaties becijferden zelf eerder dat maar liefst 60% van de zzp’ers vrijwel zeker deel wil nemen aan het fonds. Een op de drie zelfstandigen denkt dat het fonds voordelen biedt ten opzichte van huidige pensioenopties.’Veel zzp’ers regelen hun pensioen op niet-traditionele manieren, bijvoorbeeld via hun netwerk met zzp-broodfondsen of via een eigen woning’, aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Meer dan de helft (60%) van de zzp’ers geeft aan zijn pensioen al goed geregeld te hebben, bijvoorbeeld door middel van een eigen woning, lijfrente of spaartegoed. Het zzp-pensioenfonds slaat vooral aan bij zzp’ers die weinig pensioen opbouwen: de meerderheid van de zzp’ers die komend jaar maximaal EUR. 1.000,- pensioen sparen (53%), geeft aan zich in 2015 aan te zullen sluiten bij het nieuwe initiatief.

Bron: ZZP Barometer

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer