Schukkink moet Honeypot in Nederland groter maken

0

Honeypot stelt Laura Schukkink (28) aan om Honeypot Nederland te leiden. Zij moet de groei van het banenplatform voor tech-professionals gaan uitbouwen in Nederland.

Schukkink is de opvolger van Jelle Groot, die Honeypot twee jaar geleden in Nederland lanceerde als platform in de werving van techtalent. Groot stapt over naar het hoofdkantoor in Berlijn. Schukkink wordt verantwoordelijk voor de verdere groei in ons land, waarbij naast de regio Amsterdam ook nadrukkelijk op de regio’s Rotterdam en Eindhoven wordt gemikt.

Werkgever solliciteert bij werknemer

Honeypot richt zich op programmeurs, codeurs en softwareontwikkelaars, functies waarvoor ook in Nederland  een groot tekort aan kandidaten is. Het bijzondere aan het platform is dan ook dat Honeypot laat bedrijven laat solliciteren bij de werknemer, in plaats van andersom.
Door deze aanpak heeft het bedrijf binnen enkele jaren zich weten te vestigen op zowel de Duitse als de Nederlandse markt. Meer dan 1.200 bedrijven, zoals Adyen, Catawiki en Bloomon gebruiken Honeypot om te solliciteren bij developers. Iedere week melden zich meer dan duizend nieuwe talenten aan. Voor geïnteresseerde bedrijven werkt het platform op basis van ‘no cure, no pay’.
Over interesse van tech-professionals heeft Honeypot dus niet te klagen. “Dat komt echt door de manier waarop we werken,” stelt Schukkink. “Tech-professionals zijn enorm gewild, maar worden gek van ongewenste aanbiedingen. Als ze op zoek zijn naar werk is het logisch dat bedrijven moeite voor hen doen in plaats van andersom. Daarom hebben wij het sollicitatieproces omgedraaid: de bedrijven solliciteren bij de werknemers. Dat werkt in de praktijk geweldig voor alle betrokken partijen. Daarbij scheelt het ook dat bedrijven weten dat ze een bepaald niveau mogen verwachten: nieuw talent wordt vooraf streng gescreend. We beoordelen hun technische vaardigheden met een code-opdracht, of door hun werk op GitHub te analyseren met ons algoritme. Daarnaast evalueren we ook de beheersing van Engels, en sociale vaardigheden.”

Steeds groter tekort aan talent

“De Nederlandse digitale economie heeft behoefte aan tech-professionals,” aldus Laura Schukkink. “Dat zien we niet alleen in techhub Amsterdam, maar ook in groeiregio’s als Rotterdam en Eindhoven. Dat komt omdat er op die locaties veel hoofdkantoren van multinationals zijn gevestigd, en er is natuurlijk een bloeiende startup-scene. Belangrijke fundamenten voor economische groei van het land, maar dan moet de machine wel blijven draaien: daar is een voortdurende aanwas van personeel met tech-skills voor nodig. Om in de grote vraag te voorzien, kunnen bedrijven zowel bij onze Nederlandse, als internationale talenten solliciteren. En als ze willen, kunnen we zelfs het visumproces regelen.”

Kansen in Rotterdam en Eindhoven

Waar Amsterdam profiteert van de internationale bekendheid in het buitenland, blijven de andere regio’s in Nederland op dat gebied wat achter. Schukkink wil daar verandering in brengen. “De afgelopen jaren hebben die steden zich in een razend tempo ontwikkeld, je ziet dat het daar nu echt borrelt en bruist. Wij gaan ervoor zorgen dat er voldoende talent beschikbaar is om zoveel mogelijk startups, scale-ups en grote bedrijven te voorzien. Met duizend aanmeldingen per week zijn we goed op weg, maar we mikken natuurlijk op nog veel meer.”

Bron: Honeypot

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer