Nieuwe open standaard voor uitwisselen vacatures

0

De ABU, het UWV Werkbedrijf en SETU hebben (in samenwerking met TNO) een nieuwe, open standaard ontwikkeld voor het uitwisselen van vacatures tussen uitzendbureaus, jobboards, het UWV Werkbedrijf en bedrijven en/of opdrachtgevers. Alle partijen mogen de standaard kostenloos gebruiken.

Minister Kamp heeft de nieuwe, elektronische standaard gisteren symbolisch in ontvangst genomen. “De standaard symboliseert de praktische samenwerking tussen uitzendbureaus en UWV Werkbedrijf. Het hierbij is heel erg groot,” aldus de minister. Het idee is dat door een bredere uitwisseling vacante banen makkelijker te vinden zijn door werkzoekenden, hetgeen ook de kans op werk groter zou moeten maken.

Transparant en goedkoop
Behalve de bredere en transparantere uitwisseling van banen, heeft de nieuwe standaard als voordeel dat de kosten voor deelnemende partijen beperkt zijn, aldus het persbericht. Nu ondersteunen uitzendbureaus nog meerdere formaten om aan verschillende jobboards te kunnen leveren.

SETU
De stichting SETU is in 2007 opgericht door de branchevereniging ABU en draagt in Nederland zorg voor standaardisatie van elektronisch berichtenverkeer rondom de informatie-uitwisseling over flexibele arbeidskrachten. SETU is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van open standaarden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer