Patrick Bakker (Brisker Group): ‘coronacrisis bewijst belang flex’

0

De Brisker Group heeft ondanks de komst van de WAB een uitstekend jaar achter de rug. De coronacrisis raakt ook het payrollbedrijf, maar Patrick Bakker, CEO Brisker Group, is positief. “De coronacrisis bewijst hoe belangrijk flexwerk is.”

De Brisker Group is de absolute nummer één in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-10 Payroll die in de komende editie van Flexmarkt (begin juni) wordt gepubliceerd. Met een omzet van € 457,4 in 2019 realiseerde de markteider een groei van 13%. “Die grote sprong in omzet hebben we te danken aan de overname van Nextpayroll (eind 2018, red.). Daarnaast hadden we een lichte autonome omzetgroei”, zegt Patrick Bakker, CEO Brisker Group.

Brisker Group valt op door de grote overnames in de afgelopen jaren. Naast Pay for People behoren inmiddels Tentoo, Holland Employment Experts, Smart en dus ook Nextpayroll tot de familie. Maar overnames zijn geen doel op zich, benadrukt Bakker. “Als een goede mogelijkheid zich voordoet, staan wij daar voor open, maar het moet wel echt bij ons passen.”
Dat de Brisker Group schaalvoordelen wil benutten, is duidelijk. “Wij hebben in 2019 een professionaliseringsslag doorgevoerd. Wij zijn een IT-gedreven bedrijf en hebben de vijf systemen teruggebracht naar één gebruiksvriendelijk systeem dat in eigen beheer is ontwikkeld. En de vijf labels zijn teruggebracht naar drie: Pay for People, backoffice-dienstverlening (onder meer verloning, facturatie en juridisch werkgeverschap) voor uitzendbureaus; Tentoo, (directe) payrolling voor klanten; Holland Employment Experts, dat zich richt op hoogopgeleide arbeidsmigranten en uitgebreide payrolldiensten verzorgt voor complexere organisaties, denk aan certificering en onboarding.”

Lees ook: Directiewijzigingen bij Brisker Group

Duidelijkheid payroll

Voor payrollers was 2019 al een roerig jaar, waarin hun bedrijfstak onder vuur lag en gevreesd werd voor de gevolgen van de WAB. Maar Bakker ziet ook een positieve kant. “Door de WAB is payroll duidelijk gedefinieerd. Het is van een grijs naar een wit gebied gehaald. Het is voor iedereen veel duidelijker wat payroll inhoudt. Dat biedt een kans om beter invulling te geven aan het imago.”

Coronacrisis

De coronacrisis raakt ook de Brisker Group. “Sommige sectoren worden hard getroffen en dat merken wij natuurlijk ook. We maken op dit moment dan ook gebruik van de NOW-regeling”, licht Bakker toe. Volgens hem heeft De Brisker Group een lange termijn-verantwoordelijkheid om de ‘kostenontwikkelingen te laten meebewegen met de omzetontwikkelingen’. “Dat betekent dat we kritisch kijken naar de eigen organisatie, waar kunnen we de productiviteit verhogen en welke onnodige uitgaven kunnen we schrappen?”
Toch is Bakker positief over de toekomst. “Ik hoop dat als straks de lockdown wordt versoepeld, de business weer gaat opleven. Nu moeten wij meeademen met de bedrijven waar wij voor werken, straks moeten wij voor hen weer de vacatures vervullen.”
Want terwijl in de maatschappelijke discussie de nadelen van flexwerk weer de boventoon voeren tijdens de coronacrisis, onderstreept het volgens Bakker juist het belang ervan. “Bedrijven hebben flexibiliteit nodig en de flexbranche is er ook om mensen bij te staan in het vinden van ander werk. De coronacrisis bewijst hoe belangrijk flexwerk is.”

Over Auteur

Reageer