YoungCapital helpt 50.000 mensen aan werk tijdens coronacrisis

0

Waar de politiek stelt dat de coronacrisis bewijst dat flex het probleem is op de arbeidsmarkt, beweren flexbedrijven dat uitzendwerk juist nu haar nut bewijst. YoungCapital heeft in ieder geval 50.000 mensen aan werk geholpen afgelopen jaar.

Als de coronacrisis één ding heeft bewezen, dan is het wel dat de flexbranche van onschatbare waarde is voor de arbeidsmarkt, stelt recruitmentspecialist YoungCapital. “De flexibiliteit om af- en op- te kunnen schalen als dat nodig is en het herplaatsen van werknemers naar sectoren waar op dat moment veel werk lag, heeft een groot deel van de arbeidsmarkt draaiende gehouden”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Het zo snel opzetten van de corona-afsprakenlijn was bijvoorbeeld nooit gelukt zonder uitzendkrachten.” De overheid is zelf een van de grootste afnemers van flex. Het is dan ook tijd dat de politiek dit belang erkent en meeneemt in de hervormingsvoorstellen.”

Ineke Kooistra, ceo YoungCapital

Wervingsacties

Veel van YoungCapital’s overwegend jonge flexkrachten waren werkzaam in de sectoren die hard zijn geraakt, zoals de luchtvaart en horeca. Zij, de opdrachtgevers en de bureaus zelf kregen daardoor een harde klap te verwerken. Aan de andere kant waren er ook sectoren die explosief groeiden, zoals de logistiek en klantcontact. “Wij hebben alle zeilen bijgezet om zoveel mogelijk uitzendkrachten via enorme wervingsacties aan nieuw werk te helpen”, geeft Kooistra aan. “Denk aan de duizenden flexkrachten die direct nodig waren voor de corona-afsprakenlijn. Alleen door flex is het mogelijk om zoveel mensen zo snel aan een andere baan te helpen.” Mede door de grote opdrachten vanuit GGD en de enorme piek in de logistiek heeft YoungCapital in 2020 het marktaandeel zien groeien binnen de flexmarkt.

Gereguleerde flex

Over flexcontracten is de afgelopen jaren veel te doen en vanuit de politiek worden er veelvuldig vraagtekens gezet bij de waarde van flexwerk. “Terwijl de inzet van flexcontracten juist de wendbaarheid van zowel de samenleving als van organisaties behoudt”, zegt Kooistra. “Natuurlijk hebben we het dan wel over gereguleerde flex. De status hiervan zou veel meer gelijk moeten worden getrokken met die van vast werk.”

Flex ideale opstap

In de optiek van Kooistra is voor de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt flex de ideale opstap om te starten. De flexibiliteit biedt jongeren de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de arbeidsmarkt, ze worden geholpen bij het vinden van een passende baan en doen ervaring op in verschillende functies en branches. Zodat ze hierna hun carrière met een vast contract bij een opdrachtgever kunnen voortzetten. Door de nadrukkelijke focus op vaste dienstverbanden en baanzekerheid in plaats van werkzekerheid, krijgen jongeren onvoldoende kansen op een flexibele, leerzame start van hun carrière.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer