Waarom je het FleXevent niet wilt missen

0

Op 7 december wordt het FleXevent georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende thema van het event aan het einde van het jaar is wet- en regelgeving. Zo, net voor het nieuwe jaar, even bijgepraat worden over wat er allemaal gaat veranderen en op stapel staat. Maar dat is lang niet alles. Dit event raakt echt aan alles waar flexondernemers dagelijks mee te maken hebben of in de nabije toekomst mee te maken krijgen.

Inlenersbeloning

Denk alleen al aan de inlenersbeloning. Het juist toepassen van de inlenersbeloning zorgt voor de nodige hoofdbrekens en gaat nog wel eens fout. Paul Heinrichs van Bureau Cicero weet daar alles van. Hij is inspecteur en komt in zijn dagelijkse praktijk tegen wat er allemaal mis gaat. Hij vertelt over zijn ervaringen. Dat levert mooie leermomenten op!

Actualiteiten

Arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats zet op een rij welke wetgeving er aankomt. Zo komt het Wetvoorstel verbetering zekerheid flexkrachten aan de orde. En verder alles wat de flexbranche raakt. Je krijgt alle actualiteiten mee. Zo ben je na zijn bijdrage helemaal bij.

Toelatingsstelsel (was verplichte certificering)

Dan het Toelatingsstelsel dat er toch echt aankomt. Ook de val van het kabinet heeft dat niet veranderd. Hoe dan ook, flexondernemers moeten zich gaan voorbereiden. Want ben je op 1 januari 2026 niet toegelaten door de minister SZW, dan is het in principe einde oefening. Er mag dan geen uitzendkracht meer uitgeleend worden. Een ontwikkeling met verstrekkende gevolgen dus. Arjan Boer en Julisa Fereijra-Phelipa van Normec VRO vertellen over de laatste stand en zaken en wat jij als flexondernemer nu al kunt doen.

Lees ook: Certificeringsstelsel wordt Toelatingsstelsel

Discriminatie en vooroordelen

Ook op het gebied van discriminatie zijn wetsvoorstellen in voorbereiding. Natuurlijk discrimineer je niet zelf. Maar die klanten hè, met al hun ‘eisen’. Dat is echter slechts een deel van het verhaal. Vrijwel iedereen heeft vooroordelen. Heel vaak zijn dat onbewuste vooroordelen. En zo sluipt discriminatie er toch stiekem in. Daar gaan we, samen met het College voor de Rechten van de Mens, mee ‘spelen’ tijdens het FleXevent.

AI en regelgeving (AI Act)

En dat is meteen een mooie opmaat naar de unieke bijdrage van Arnoud Engelfriet. Hij pakt een zeer actueel onderwerp bij de kop: Regelgeving rondom AI (artificiële intelligentie). Is dat er al dan, hoor ik je denken. Nou, op Europees niveau is regelgeving in de maak (de AI ACT is vrijwel gereed) die ook in Nederland geïmplementeerd moet worden. Onder andere HR- en recruitmentsystemen zijn als ‘hoog risico’ bestempeld omdat het risico van bijvoorbeeld discriminatie of uitsluiting bestaat. Deze systemen en de output ervan moeten aan bepaalde vereisten voldoen.

Dat de AI Act eraan komt is voor velen nog onbekend. Echter, omdat AI al in heel veel systemen wordt gebruikt is het wel zeer belangrijk om daar kennis van te hebben. Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen en gebruiken van systemen met AI erin?

Meld je aan!

Kortom, dit wordt een prachtige middag met interessante sprekers. Je gaat naar huis met kennis waar je meteen iets mee kunt. Of binnenkort mee moet. En wellicht hoor je zelfs dingen waar je eerder nog niet van gehoord hebt, zoals de AI Act. Tijdens de netwerkpauzes kun je daar mooi over praten met de andere aanwezigen.

Meld je hier aan voor het event en laat je in een middag helemaal bijpraten.

Vijf redenen om naar het FleXevent te komen

  • In een middag helemaal up-to-date over onderwerpen die de flexondernemer écht raken
  • Handige tips over hoe je je kunt voorbereiden op wet- en regelgeving die eraan komt
  • Netwerken met andere flexondernemers
  • Erachter komen dat je toch vooroordelen hebt (of niet)
  • Gerenommeerde sprekers die bovenop de materie zitten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer